Jozzie » Specials » Hypotheek
Info over snel geld lenen, afvallen & geld verdienen

Hypotheek en huis: woning kopen, welke hypotheek?

Wil je een woning kopen? Zorg ervoor dat je dan goed geïnformeerd bent! Als je voor de eerste keer een huis koopt dan is het erg verstandig je te verdiepen in een aantal zaken op de woningmarkt. Met name hypotheken lijken erg ingewikkeld. Verdiep je daarom alvast in de verschillende vormen.

Als je een huis gaat kopen….

Let goed op bepaalde zaken bij het bezichtigen van een koopwoning. Bereid je goed voor zodat je alle mogelijke tekortkomingen in een huis kunt ontdekken. Dit voorkomt dat je een kat in de zak koopt.

Een huis huren kan ook….

Twijfel je tussen het kopen of het huren van een woning? Er zijn veel voordelen en nadelen voor zowel het kopen van een woning als het huren van een huis. Jouw financiële situatie en je toekomstplannen spelen een belangrijke rol bij het maken van de keuze tussen huren of kopen.

Hypotheken, wat valt er te kiezen?

Er bestaan veel verschillende hypotheekvormen. Afhankelijk van bepaalde factoren past de ene hypotheekvorm beter bij jou dan de andere. Als je met een hypotheekadviseur in gesprek gaat over de beste hypotheek, let dan goed op. Lees je eerst in over alle vormen en mogelijkheden voordat je zo'n gesprek in gaat.

Hoe bereken je een hypotheek?

Er bestaan veel websites waarop je kunt uitrekenen wat je maximale hypotheek is, hoeveel maandlasten je kwijt bent en wat de maximale koopsom voor een huis is. Voordat je een bod gaat doen op een koopwoning kun je op zo'n website uitrekenen wat de maximale koopsom is in jouw situatie. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan bij de koop. De financiering klopt in ieder geval!

Artikelen die je helpen

We hebben enkele artikelen op een rij gezet die je verder helpen. Je kunt over diverse zaken je rustig verdiepen zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan bij het kopen van een huis.

Droomhuis Kopen, Tips bij huis kopen / Makelaar / Huizensite

Je eigen droomhuis! Als je een woning wilt kopen en je loopt naar binnen dan weet je eigenlijk gelijk of het de woning van je dromen is. Krijg je het wow-gevoel dan zit het goed! Maar eenmaal in die r…

Executieverkoop woning voorkomen

Hoe voorkom je executieverkoop? Er zijn mogelijkheden om een executieverkoop te voorkomen. Een prijsgarantie is één van de opties. Hiermee krijg je een gegarandeerde prijs voor je woning, met de mogel…

Overzicht hypotheek, hypotheek informatie

Hypotheek weetjes, informatie over de hypotheek. Bij het afsluiten van een hypotheek kom je allerlei vreemde termen tegen die je waarschijnlijk maar weinig zeggen. Termen als maximaal hypotheekbedrag,…

Stappenplan woning kopen

Als je op zoek gaat naar een koopwoning kun je het beste met een stappenplan werken. Bepaal eerst wat je maximaal kunt besteden en vooral wat je wilt besteden. Vervolgens breng je al je woonwensen in…
Gepubliceerd door Jozzie op 13-09-2010, laatst gewijzigd op 03-06-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!